De voordelen van een WordPress website

BlogWebdesign, Wordpress
002999

Eén van de meest gestelde vragen, is waarom mensen voor WordPress kiezen als content management systeem (CMS). Goede vraag natuurlijk, want elk webdesign bureau hanteert 1 of meerdere systemen om websites te bouwen. Vroeger bestonden er HTML-editors zoals Dreamweaver. 

Nu wordt vooral WordPress gebruikt en ook Joomla, Drupal. Tegenwoordig zijn het vaak open source systemen, die erg gebruiksvriendelijk en uitgebreid zijn. Er zijn dan ook verschillende systemen waaruit je kan kiezen. Elk systeem heeft voor- en nadelen. 

Uiteindelijk wil je een mooie website die goed werkt, gebruiksvriendelijk is te onderhouden en naar eigen inzicht is uit te breiden.

Op Een Houten Tafel Staat Een Laptop Met Een Plant Erop, Waarop De Voordelen Van Het Gebruik Van WordPress Voor Een Website Worden Getoond.

Dit zijn de redenen waarom wij voor WordPress kiezen:

1. Open Source

De code waarmee WordPress is gemaakt is open source, wat betekent dat iedereen vrij is om het te gebruiken en aan te passen naar eigen wensen. Daarbij wordt de open source code door door vele anderen gebruikt en ook de code van WordPress verbeteren en actualiseren.

Hierdoor wordt WordPress elk dag een stukje beter. Zodra er een bug is of iets anders wat verbeterd kan worden, zal dit worden opgepikt door de andere gebruikers en designers.

2. Platform

WordPress kent een grote gebruikers community wat bestaat uit zowel gebruikers als ontwikkelaars, die continue WordPress verbeteren. Dit gaat om vele ontwikkelaars die de code steeds verder ontwikkelen en delen met anderen. Zodra er nieuws, problemen of veranderingen zijn in de WordPress software, zal dit via dit grote platform worden gedeeld.

3. Gebruiksvriendelijk

WordPress is vooral prettig en eenvoudig om te gebruiken. Zo is het ook opgezet om op een makkelijke manier informatie online te tonen en te delen. Op dit moment zijn er meer dan 75 miljoen websites gemaakt met WordPress.

4. Onbeperkt uitbreiden

WordPress kan onbeperkt uitgebreid en uitgebouwd worden. Niet alleen qua hoeveelheid pagina’s, maar ook qua data en gebruiksmogelijkheden. Denk aan het maken van webshops of forums.

Ook kan een website in meerdere talen worden aangeboden. WordPress zelf is overigens al in 50 verschillende talen beschikbaar. Er zijn talloze plugins, betaalde en gratis, om de extra functionaliteiten toe te voegen aan de website.

Om een WordPress website op maat te maken zijn er momenteel al meer dan 58.000 plugins (gratis) beschikbaar!

Een Visueel Aantrekkelijke Schermafdruk Van Een WordPress Website Waarop Talloze Logo's Te Zien Zijn, Waardoor De Uitgebreide Voordelen Ervan Worden Benadrukt.

5. Responsive

Eén van de belangrijkste eigenschappen die een website tegenwoordig moet bezitten, is of de website ‘responsive’ is.

“Responsive” betekent dat de website op elk gewenst apparaat visueel en technisch goed uit de verf komt. Zowel op een pc, tablet als mobiele telefoon ziet de website er dan goed en gebruiksvriendelijk uit. Voor WordPress is dit geen probleem meer.

6. Voordelig

WordPress is geen ingewikkelde wiskunde. Het is niet nodig om een exclusieve leverancier of hip design-bureau in te schakelen om een website te maken en ook nog eens te laten onderhouden. Geen dure onderhoudskosten nodig dus, en overstappen naar een andere partij is dus een makkie.

Naast gratis plugins zijn er uiteraard ook betaalde plugins beschikbaar. Afhankelijk van de wensen of eisen van de opdrachtgever, kunnen betaalde plugins en functionaliteiten worden toegevoegd.

7. SEO

Een ander voordeel van WordPress is dat je zelf alles onder controle hebt. Je kan zelf de mate van marketing bepalen, de manier van content schrijven, en bijvoorbeeld ook in hoeverre er wordt gedaan aan ‘zoekmachine optimalisatie’. Er zijn diverse goede plugins om de SEO kwaliteit van de website automatisch te laten en te onderhouden.

Is het tijd voor een nieuwe website? Een nieuwe website laten maken in Den Haag hoeft dus niet duur te zijn. Voor 400 euro heeft u al een WordPress website om uw eigen bedrijf te promoten. Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden!

BrainstormForce-Store